Výstava fotografií "Barvy podzimní Šumavy“ z FotoInstitut.cz v Centru FotoŠkoda 29.11. –11.12.2010

02.11.2010 11:41

Fotograf Šumavy Andrej Macenauer a jeho studenti z FotoInstitut.cz, kteří se v podzimních měsících zúčastnili workshopů pořádaných na Šumavě, představují své fotografie v Minigalerii Centrum FotoŠkoda.

"Barvy podzimní Šumavy“

Podzimní krajina mění svou tvář každým dnem a tak i na každém z workshopů nabídla příroda zcela nové scenérie, které každý z fotografů zpracoval svým vlastním jedinečným stylem do originálních fotografií. Soubor 50 fotografií je z větší části z Andrejova specializovaného krajinářského workshopu "Fotografování krajiny na Šumavě", část fotografií je od účastníků fotografického Rekvalifikačního kurzu, ve kterém je zahrnut i krajinářský víkend na Šumavě pod vedením lektorů a fotografů Kamila Vargy, Milana Šusty a Heleny Macenauerové.
Ing. Andrej Macenauer, CSc.

Cestovatel a fotograf Andrej Macenauer spolu s manželkou Helenou založili v roce 1999 internetový server FotoAparát.cz jako místo setkávání českých a slovenských fotografů. V průběhu let napsal pro tento dnes největší český internetový portál zaměřený na fotografování desítky odborných článků a cestopisných reportáží. Zaměřuje se na fotografování krajiny, nejraději fotografuje hory a lidi v horách. Vedle většiny evropských pohoří fotografoval na Kavkaze, Ťan Shanu, v Himálaji, Ladakhu, Pákistánu a Tibetu. Letos navštívil Etiopii a Mexiko, všude pořídil stovky poutavých snímků. Šumava je jeho druhým domovem již od studentských let, dokumentuje ji v každém ročním období. Jeho fotografický archiv obsahuje stovky fascinujících fotografií této unikátní lokality v proměnách času. Většinu fotografií pořídil na klasický středoformátový přístroj. Pro FotoInstitut.cz vede Andrej Macenauer kurzy fotografování krajiny na Šumavě.

FotoInstitut.cz - kurzy fotografování
FotoInstitut.cz pořádá kurzy fotografování pro širokou veřejnost. Kurzy v malých skupinkách s individuálním přístupem vedou zkušení lektoři a profesionální fotografové. Široká nabídka kurzů sahá od výuky ovládání fotoaparátu až po specializovaná témata jako fotografování aktu, módy a makra. V nabídce jsou kurzy různé délky a intenzity od půldenních až po několikaměsíční. Kromě fotografických kurzů jsou v naší nabídce i školení grafických programů a dalších souvisejících témat. FotoInstitut.cz pořádá kurzy v klidném prostředí vilové čtvrti Hanspaulka na Praze 6, v několika kulturních centrech v Praze a řada kurzů probíhá i na Šumavě. Kurzy lze objednat i zaplatit online přes jednoduchý webový formulář.

Více informací naleznete na www.FotoInstitut.cz.

Autor: TZ: FotoInstitut

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

Fotograf Šumavy Andrej Macenauer a jeho studenti

Cestovatel - fotograf Andrej Macenauer

Fotograf Šumavy Andrej Macenauer


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.04.2024

Svátek má Robert

Citát pro dnešní den

Lidé pro samé žití zapomínají žít.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz